Αραιές νεφώσεις, σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες την Τετάρτη

Αραιές νεφώσεις, σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες την Τετάρτη
Στιγμιότυπο από την παραλία του Μπάτη στο Παλαιό Φάληρο Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη.

Ζεστός καιρός με αραιές νεφώσεις θα επικρατήσει και την Τετάρτη σε όλη τη χώρα και η θερμοκρασία θα φτάσει σε πολλές περιοχές τους 28 με 29 βαθμούς. Την Τρίτη στη Λαμία σημειώθηκαν 30.2 βαθμοί, στη Σητεία 31.4, στο Καστέλι 29.4 και στο Ηράκλειο Κρήτης 34.0 βαθμοί Κελσίου.

 
 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται το χαμηλό στη κεντρική Ευρώπη που προκαλεί άστατο καιρό. Στα νότια υπάρχουν υψηλές πιέσεις αλλά το χαμηλό που βρίσκεται στις ακτές της Αφρικής προκαλεί αραιή συννεφιά.

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται καλύτερα το ομαλό πεδίο στη χώρα μας και οι υψηλές πιέσεις στα νοτιοδυτικά. Έτσι την Τετάρτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν στα κεντρικά και νότια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Στην ατμόσφαιρα θα υπάρχουν αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βορειοανατολικά θα στραφούν σε νότιους έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και  θα φτάσει στα βόρεια τους 26 με 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 27 με 29 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 27 με 28 βαθμούς.

 

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια τις πρωινές ώρες δυτικοί έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Στις 22 Μαΐου 2010 είχαμε έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες με πλημμύρες στη Σκιάθο.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version