Άστατος καιρός – Καλές θερμοκρασίες για την εποχή

Άστατος καιρός – Καλές θερμοκρασίες για την εποχή
Χιόνια στην περιοχή Ασπροπόταμος στα Τρίκαλα Eurokinissi

Το χαμηλό που μας επηρεάζει θα κινηθεί ανατολικά και θα έρθει τη Δευτέρα άλλο σύστημα που θα προκαλέσει και πάλι φαινόμενα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Άστατος καιρός θα επικρατήσει σήμερα Κυριακή σε όλη τη χώρα αλλά σταδιακά θα έχουμε πρόσκαιρη βελτίωση. Το χαμηλό που μας επηρεάζει θα κινηθεί ανατολικά και θα έρθει τη Δευτέρα άλλο σύστημα που θα προκαλέσει και πάλι φαινόμενα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΟ WWW.DELTIOKAIROY.GR

Να σημειώσουμε ότι με το πέρασμα της δεύτερης διαταραχής θα εισβάλλουν ψυχρές αέριες μάζες στη περιοχή μας και θα πέσει αισθητά η θερμοκρασία στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος. Στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων της Ευρώπης παρατηρούμε τα δύο χαμηλά που επηρεάζουν τα νότια και φυσικά το ισχυρό χαμηλό που καλύπτει σχεδόν όλη τη Βόρεια Ευρώπη.

 

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί διακρίνεται ευκρινέστερα το βαρομετρικό χαμηλό στο Αιγαίο το οποίο κινείται ανατολικά διατηρώντας ωστόσο μερικώς άστατο τον καιρό και στη δυτική Ελλάδα μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Οι καταιγίδες στο Ανατολικό Αιγαίο ενδέχεται πρόσκαιρα να είναι ισχυρές αλλά από το απόγευμα ο καιρός προοδευτικά θα αρχίσει να βελτιώνεται.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στα νότια 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 13  βαθμούς, ενώ στα κεντρικά και τα νότια θα έχουμε μέγιστες θερμοκρασίες περί τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου. 

 

 

Στην Αττική προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με λίγες βροχές το πρωί ενώ σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί.  Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με τάση εξασθένησης και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 9 Δεκεμβρίου του 1925 το χιόνι ακόμη και στο κέντρο του Βόλου ξεπερνούσε το 1 μέτρο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα