Άστατος ο καιρός την Παρασκευή στα κεντρικά και τα βόρεια – Κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες

Άστατος ο καιρός την Παρασκευή στα κεντρικά και τα βόρεια – Κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες
Συννεφιά στα Τρίκαλα Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή.

Δεν θα αλλάξει σημαντικά ο καιρός την Παρασκευή και οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται σε κανονικά επίπεδα, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα.

 

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται το ισχυρό χαμηλό στη βόρεια Ευρώπη που προκαλεί άστατο καιρό ενώ στα κεντρικά υπάρχουν υψηλές πιέσεις. Παροδική διαταραχή θα προκαλέσει στα κεντρικά και βόρεια της χώρας μας αστάθεια.

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται καλύτερα η διαταραχή που θα μας επηρεάσει τις πρώτες απογευματινές ώρες. Έτσι την Παρασκευή στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με βελτίωση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι η μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο και θα φτάσει στα βόρεια τους 23 με 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 25 με 27 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 27 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες τις μεσημβρινές ώρες ενώ από το βράδυ προβλέπεται βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και από το βράδυ βελτίωση. Άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Στις 24 Μαΐου 2003 παρατηρήθηκε υδροσίφωνας στον Σαρωνικό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα