Άστατος καιρός την Τρίτη κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο

Άστατος καιρός την Τρίτη κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο
Βροχόπτωση στην Αθήνα Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη.

Άστατος θα διατηρηθεί ο καιρός την Τρίτη κυρίως στη δυτική, τη βόρεια Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο. Οι θερμοκρασίες θα είναι κανονικές για την εποχή και οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 6 με 7 μπ στα νότια.

 

 

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί παρατηρούμε ότι το χαμηλό που θα μας επηρεάσει βρίσκεται βορειοανατολικά και επηρεάζει κυρίως τα κεντρικά και βόρεια της χώρας μας με άστατο καιρό. Έτσι την Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα δυτικά και νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση και θα φτάσει τους 15 με 16 βαθμούς και τοπικά στα νότια και τα ανατολικά τους 18 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι με τοπικές μπόρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μπ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες και βελτίωση αργότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μπ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Στις 9 Απριλίου 2003 είχαμε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στη βόρεια Ελλάδα ενώ στην Αττική στο Ελληνικό σημειώθηκε ελάχιστη 1 βαθμός Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα