Εκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ερχονται χιόνια και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο

Εκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ερχονται χιόνια και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο
Βροχή στους δρόμους της Αθήνας την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) eurokinissi

Πού θα χτυπήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Πυκνές χιονοπτώσεις, αλλά και ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα ξεκινήσουν από τη Δυτική Ελλάδα προβλέπει σε έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ.

 Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων η κακοκαιρία αναμένεται να χτυπήσει από νωρίς το πρωί του Σαββάτου το Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο και σταδιακά τα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Εως το βράδυ του Σαββάτου, η κακοκαιρία αναμένεται να χτυπήσει και τις Κυκλάδες και πιθανόν πρόσκαιρα και την Κρήτη.

Το κύμα κακοκαιρίας θα έχει επεκταθεί τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν και τα Δωδεκάνησα.

Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται το Σάββατο στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πιθανόν σε περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο από τα 700- 800 μέτρα.  Την Κυριακή αναμένεται να χιονίσει σε περιοχές της Πελοποννήσου. Η κακοκαιρία αναμένεται την Κυριακή να σαρώνει σχεδόν όλη τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις στις περιοχές με υψηλό υψόμετρο και τις καταιγίδες στις υπόλοιπες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα