Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

The rough sea of Thermaikos gulf result of strong winds blowing in Thessaloniki, Greece on January 18, 2018. /           , 18  2018.
The rough sea of Thermaikos gulf result of strong winds blowing in Thessaloniki, Greece on January 18, 2018. / , 18 2018. KONSTANTINOS TSAKALIDIS / SOOC

Κυρία χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες ημέρες θα είναι οι έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες και οι θυελλώδεις νοτιάδες, που φτάνουν ακόμα και τα 9 μποφόρ

Για ραγδαία μεταβολή του καιρού από τη νύχτα της Παρασκευή και από τα βορειοδυτικά προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

Κυρία χαρακτηριστικά θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες και οι θυελλώδεις νοτιάδες, που η ένταση τους στα πελάγη θα φθάνει τα 8 και πιθανόν τα 9 μποφόρ.

Αναλυτικότερα θα επηρεαστούν:

1. Αύριο, Σάββατο (03 Φεβρουαρίου)

Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στέρεα και η δυτική Μακεδονία και κατά τη διάρκεια της νύχτας πιθανόν τα δυτικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας και η κεντρική Μακεδονία.

2. Μεθαύριο, Κυριακή (04 Φεβρουαρίου)

α. μέχρι το απόγευμα τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική και κεντρική Στέρεα, η δυτική και βόρεια Πελοπόννησος, η δυτική και κεντρική Μακεδονία. Παράλληλα, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Στέρεας.

β. μέχρι το βράδυ πιθανόν η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.

γ. από το μεσημέρι τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

(Φωτογραφία: Sooc)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Καιρός: Συννεφιά, τοπικές βροχές και καταιγίδες σήμερα

ADVERTISING

SHARE: