Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης: Kαταιγίδες και χιόνια – Χαλαζόπτωση το πρωί στην Αττική

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης: Kαταιγίδες και χιόνια – Χαλαζόπτωση το πρωί στην Αττική
Έντονες καταιγίδες eurokinissi

Εντείνεται η κακοκαιρία που σταδιακά θα πλήξει ολόκληρη τη χώρα. Βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές, χιόνια στα ορεινά, χαλάζι το πρωί του Σαββάτου στην Αττική. Διάλεξε την περιοχή που σε ενδιαφέρει και δες τι καιρό θα κάνει

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η ΕΜΥ με ισχυρές βροχές και καταιγίδες να επηρεάζουν το μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής και δυτικής Ελλάδος, ενώ θα συνοδεύονται από μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Από το πρωί θα επηρεαστούν κατά τα διαστήματα τα νησιά του Ιονίου (κυρίως τα νοτιότερα) και η δυτική Πελοπόννησος, ενώ σταδιακά και μέχρι τις απογευματινές ώρες θα επηρεαστούν και η υπόλοιπη Πελοπόννησος, η Στερεά, η Αττική, οι Κυκλάδες και η Κρήτη. Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής η ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Εύβοια και σταδιακά τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και σταδιακά και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής χώρας (πάνω από τα 800 μέτρα).

Κακοκαιρία προβλέπεται από τις βραδινές ώρες της Κυριακής και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

Τη Δευτέρα εκτός από τις προαναφερθείσες περιοχές βαθμιαία όλη την υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα τα οποία θα είναι ιδιαίτερα έντονα από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές: Την Κυριακή τα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς (πάνω από τα 700 μέτρα), της Θεσσαλίας (πάνω από τα 500 μέτρα) και της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας (πάνω από τα 300 μέτρα).

Τη Δευτέρα και την Τρίτη τα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και βαθμιαία της Θράκης (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 200 μέτρα), της δυτικής και κεντρικής Στερεάς (με ενδεικτικό υψόμετρο 400 – 600 μέτρα).

Το πρωί, ισχυρή ήταν κατά διαστήματα η χαλαζόπτωση τόσο στο κέντρο της Αθήνας, όσο και σε άλλες περιοχές της Αττικής.

Δείτε πώς αναμένεται ο καιρός σήμερα

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους τις μεσημβρινές ώρες θα είναι ισχυρά σταδιακά θα σταματήσουν

Άνεμοι: Οι άνεμοι πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 που από το απόγευμα θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 8 έως 15 βαθμούς κελσίου.

* Αιγάλεω * Βουλιαγμένη * Γλυφάδα * Εκάλη * Ζωγράφου * Ηλιούπολη * Ίλιον * Καλλιθέα * Κέντρο * Κηφισιά * Κορωπί * Μαρούσι * Μέγαρα * Νέα Μάκρη * Πειραιάς * Πεντέλη * Περιστέρι * Σαρωνίδα

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές.

Άνεμοι: ανατολικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ

Θερμοκρασία: από 07 έως 11 βαθμούς κελσίου.

* Ασβεστοχώρι * Εύοσμος * Θέρμη * Κέντρο * Κύμινα * Λαγκαδάς * Νέα Μηχανιώνα * Πανόραμα * Σίνδος * Χαλκιδική * Ωραιόκαστρο

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα παράκτια της κεντρικής Μακεδονίας. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και σταδιακά και σε περιοχές στην δυτική Μακεδονία με χαμηλότερο υψόμετρο.

Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 4 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

* Αλεξανδρούπολη * Βέροια * Δράμα * Έδεσσα * Καβάλα * Καστοριά * Κατερίνη * Κιλκίς * Κοζάνη * Κομοτηνή * Νάουσα * Ξάνθη * Ορεστιάδα * Σέρρες * Φλώρινα

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός:  Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά.

Άνεμοι:ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 και πρόσκαιρα πιθανόν 8 μποφόρ. Βαθμιαία στα νότια θα στραφούν σε δυτικούς 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία:από 4 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

* Ζάκυνθος * Ηγουμενίτσα * Ιωάννινα * Καλαμάτα * Κέρκυρα * Κεφαλλονιά * Λευκάδα * Μεσολόγγι * Ναύπακτος * Πάτρα * Πρέβεζα

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα νότια θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι:από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που από το μεσημέρι στα νότια θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 6 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

* Αράχωβα * Βόλος * Θήβα * Λαμία * Λάρισα * Λιβαδειά * Καρδίτσα * Κόρινθος * Ναύπλιο * Τρίκαλα * Τρίπολη * Χαλκίδα

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα και από τα δυτικά.

Άνεμοι: νότιοι 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 7 έως 17 βαθμούς κελσίου.

* Άγιος Νικόλαος * Αμοργός * Άνδρος * Ηράκλειο * Μήλος * Μύκονος * Νάξος * Πάρος * Ρέθυμνο

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές από τις μεσημβρινές ώρες.

Άνεμοι: στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια νοτιοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 11 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

* Ικαρία * Κως * Λήμνος * Μυτιλήνη * Ρόδος * Σαμοθράκη * Σάμος * Χίος

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα