Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Ισχυρές βροχές Eurokinissi

Συνεχίζεται η κακοκαιρία με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις. Πού θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την κακοκαιρία που βρίσκεται σε εξέλιξη σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας εξέδωσε η ΕΜΥ.

Η κακοκαιρία που εκδηλώνεται στη νότια νησιωτική χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις, θα συνεχιστεί και σήμερα Τετάρτη (21-10-2020), ενώ εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται σταδιακά από την Πέμπτη (22-10-2020).

Πιο συγκεκριμένα, θα επηρεαστούν:

1. Η Κρήτη μέχρι τις βραδινές ώρες της Πέμπτης.

2. Οι Κυκλάδες, κυρίως οι δυτικές, μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης.

3. Τα Δωδεκάνησα μέχρι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Η προοπτική του καιρού

Σήμερα Τετάρτη στην ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Κρήτη, τις δυτικές Κυκλάδες και στην Εύβοια, θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο και τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

ΠΕΜΠΤΗ 22-10-2020

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην Κρήτη και στις δυτικές Κυκλάδες μέχρι το απόγευμα. Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με σποραδικές βροχές και βελτίωση από το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά κατά 2 με 4 βαθμούς.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23-10-2020

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΣΑΒΒΑΤΟ 24-10-2020

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις μετά το μεσημέρι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια κατά τόπους πυκνότερες στα βορειο δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 2 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα ανατολικά και νότια.

ΚΥΡΙΑΚΗ 25-10-2020

Αραιές νεφώσεις που γρήγορα στα δυτικά και βόρεια θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα βορειοδυτικά, όπου τη νύχτα πιθανώς να σημειωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και μόνο στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Τοπικές νεφώσεις στην Αθήνα με πρόσκαιρη βροχή την Τετάρτη

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 23 και 24 βαθμών Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα