Ενισχυμένοι βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας το Σάββατο

Ενισχυμένοι βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας το Σάββατο
Ισχυροί άνεμοι στη Θεσσαλονίκη MotionTeam

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο.

Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο τοπικά 7 και μετά το μεσημέρι στο ανατολικό Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή και στα νότια.

 

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών θα έχουμε Υψηλό κίνδυνο Πυρκαγιάς σε Χίο, Σάμο, Ικαρία, Δωδεκάνησα & Κρήτη σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνεται ένας ισχυρός αντικυκλώνας έως και τα βόρεια Βαλκάνια που θα συνδυαστεί με τις χαμηλές πιέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και θα προκαλέσει τους ενισχυμένους βοριάδες και την πτώση της θερμοκρασίας.

 
 

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται καλύτερα ο συνδυασμός των δύο συστημάτων στα Βαλκάνια.

 

Το Σάββατο στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και μετά το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ. Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή και θα φτάσουμε τους 24 με 27 βαθμούς στα ανατολικά και τους 29 στα δυτικά.

 

Στην Αττική προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 21 Σεπτεμβρίου 2007 είχαμε καταιγίδες στα νότια και κατεγράφησαν 30 υδροσίφωνες στην Κρήτη.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version