Έντονη αστάθεια κυρίως στα κεντρικά και Βόρεια – Από την Παρασκευή ενισχύεται το μελτέμι στο Αιγαίο

Έντονη αστάθεια κυρίως στα κεντρικά και Βόρεια – Από την Παρασκευή ενισχύεται το μελτέμι στο Αιγαίο
Συνεχίζεται ο άστατος καιρός με ισχυρές βροχές και καταιγίδες Eurokinissi

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τη νέα επιδείνωση του καιρού.

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού ισχύει σύμφωνα με την ΕΜΥ στο οποίο επισημαίνεται ότι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται σε αρκετές περιοχές της χωράς και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς άνεμους.

Σήμερα θα επηρεαστούν κατά διαστήματα η κεντρική Μακεδονία, οι βόρειες Σποράδες και πιθανόν μέχρι  το μεσημέρι η βόρεια Εύβοια και το βόρειο Αιγαίο, ενώ τις μεσημβρινές  και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα πιθανόν η Θεσσαλία, η Ήπειρος, η  δυτική και κεντρική Στερεά.

 

 

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους η μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τοπικά 5 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 22 έως 33 βαθμούς κελσιου, ενώ στα ανατολικά η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλοχαμηλότερη.

 

 Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Εξασθένηση των φαινόμενων το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μπ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς κεφαλίσιου.

 

Προοπτική Καιρού

Την Πέμπτη από τοπικά έντονα φαινόμενα θα επηρεαστούν κατά διαστήματα η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες και πιθανόν η βόρεια. Εύβοια. τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανόν η Ήπειρος, η δυτική Μακεδονία, η δυτική και κεντρική Στερεά.

 

Την Παρασκευή ισχυρές καταιγίδες κατά διαστήματα θα έχουν η δυτική και κεντρική μακεδονικών, η θεσσαλικό, η ήπειρος και πιθανόν το πρωί οι σποραδες. τις μεσημβρινες και απογευματινες ωρες πιθανον η δυτικη στερεα και η πελοποννησος (κυριως η δυτικη).

 

Το Σάββατο μεχρι το βραδυ κατα διαστηματα τοπικά έντονες βροχοπτώσεις είναι πιθανον να έχουν  η δυτικη και κεντρικη μακεδονια (κυριως πιερια, ημαθια, πελλα), η ηπειρος και η θεσσαλια (κυριως η δυτικη και βορεια). 

 

 

Από την Παρασκευή που θα δεχόμαστε την ευεργετική δροσιά του “φυσικού Κλιματισμού” του Αιγαίου με το ενισχυμένο μελτέμι και τον υδράργυρο να μη ξεπερνά τους 32 βαθμούς,  στην άλλη πλευρά της Ευρώπης στην Ιβηρική χερσόινησο,  προβλέπονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες της τάξεως των 44 με 46 βαθμών στην Πορτογαλία!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα