Επέλαση κακοκαιρίας: Καταιγίδες και άνεμοι έως 11 μποφόρ σε Ιόνιο – Δυτική Ελλάδα

Επέλαση κακοκαιρίας: Καταιγίδες και άνεμοι έως 11 μποφόρ σε Ιόνιο – Δυτική Ελλάδα
Φωτό αρχείου: Κακοκαιρία MotionTeam

Στο "μάτι" της κακοκαιρίας πλέον η χώρα. Πώς επηρεάζονται οι περιοχές, πότε θα έρθει στην Αττική. Ακούστε την ανάλυση από τον μετεωρολόγο του News 24/7 Θοδωρή Κολυδά.

Μέγεθος ενός γιγαντιαίου νέφους έχει αυτήν την ώρα η μετεωρολογική βόμβα που καλύπτει όλη την Ανατολική Ευρώπη. Το κέντρο του συστήματος, που θα προκαλεί τεράστια κακοκαιρία,  αν και δεν θα περάσει πάνω από την χώρα μας θα προκαλέσει μεγάλα ύψη βροχής.

 

 Οι άνεμοι σήμερα έφτασαν στο Ιόνιο τα 9 με 10 μποφόρ , ενώ στα στενά του Οτράντο και την Αδριατική οι ριπές του ανέμου άγγιξαν τα 11 μποφόρ.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΚΟΛΥΔΑ

 

Τα ύψη βροχής μέχρι στιγμής έχουν φτάσει τα 25 με 40 χιλιοστά βροχής στα νησιά του Ιονίου και τα Δυτικά ηπειρωτικά όμως μέσα στο 12ωρο μέχρι τα μεσάνυχτα σε ορισμένες περιοχές στα βορειοδυτικά θα ξεπεράσουν τα 100 mm.

 

Στον παραπάνω χάρτη υπάρχει πρόβλεψη για 103.5 mm .

To μέτωπο από την Αθήνα θα περάσει αύριο προς το μεσημέρι και αργότερα θα κινηθεί ανατολικότερα μέσα στο Αιγαίο.

Πού και πότε θα βρέξει:

Την ίδια ώρα με tweet του, ανέφερε:

Η πρόγνωση για αποψινές βροχοπτώσεις στις 21:00 @windy.com

Η κατάσταση πάντως σε Οθωνούς και Κέρκυρα είναι πραγματικά δύσκολη κάτι που φαίνεται και από τα παρακάτω βίντεο.

Στιγμιότυπο από την Κέρκυρα

Βίντεο από τους Οθωνούς

Ετοιμότητα από την Περιφέρεια Αττικής

Με εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης και η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αποφυγή τυχόν προβλημάτων.

Από κοινού και σε απόλυτη συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Πυροσβεστική, τους Δήμους και όλους τους αρμόδιους φορείς, η Περιφέρεια Αττικής θα συμβάλει στη θωράκιση του λεκανοπεδίου και στην καλύτερη προστασία των πολιτών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version