Νέα επιδείνωση του καιρού την Δευτέρα από τα δυτικά

Νέα επιδείνωση του καιρού την Δευτέρα από τα δυτικά
Σύννεφα σκεπάζουν τμήμα της οροσειράς του Κόζιακα στο νομό Τρικάλων Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή με βροχές, που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες που τοπικά θα είναι έντονες και πιθανόν θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Η ΕΜΥ από το μεσημέρι της Κυριακής έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού (ΕΔΕΚ).

 

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών θα έχουμε Χαμηλό κίνδυνο Πυρκαγιάς για όλη τη χώρα σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται ισχυρά βαρομετρικά χαμηλά στα δυτικά και ανατολικά τμήματα της Ευρώπης. Το βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται στη Κεντρική Μεσόγειο θα κινηθεί ανατολικά νοτιοανατολικά και θα μας επηρεάσει.

 

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής το χαμηλό που βρίσκεται στο Τυρρηνικό πέλαγος θα κινηθεί ανατολικά νοτιοανατολικά.

 

Τη Δευτέρα θα έχουμε μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Αττική, την Εύβοια και πιθανόν στη δυτική Μακεδονία. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν στις Κυκλάδες, πιθανώς στην Κρήτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από νότιες και στα υπόλοιπα από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.. Η θερμοκρασία θα πέσει και στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 21 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 23 με 24 και στα νησιά τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που από τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους έντονα, κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 6 Οκτωβρίου 2002 είχαμε ισχυρές καταιγίδες στην Αττική με πλημμύρες στα νότια προάστια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα