Επιδείνωση του καιρού και βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας

Επιδείνωση του καιρού και βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας
Κρύο - Φωτό αρχείου Eurokinissi

Χαλάει σημαντικά ο καιρός από την Τρίτη και για τις επόμενες μέρες. Αναλυτική πρόγνωση από τον μετεωρολόγο μας Θοδωρή Κολυδά.

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας καθώς πριν το μεσημέρι της Τρίτης θα περάσει ένα ψυχρό μέτωπο το οποίο θα κινηθεί ανατολικά και θα μεταφέρει ψυχρές αέριες μάζες από τα βόρεια Βαλκάνια ενώ παράλληλα θα έχουμε θυελλώδεις ανέμους και καταιγίδες στα νότια θαλάσσια τμήματα. Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι σημαντική της τάξεως των 10 περίπου βαθμών μέσα στο επόμενο διήμερο. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από το μεσημέρι της Δευτέρας.

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί παρατηρούμε ότι το μέτωπο που θα μας επηρεάσει είναι εκτεταμένο, αλλά η πτώση της θερμοκρασίας την Τρίτη δεν θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 6 με 7 μπ.


Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες πιθανόν καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5-6 και τοπικά 7 μπ που αργότερα θα γίνουν βορειοανατολικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι και βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 5 μπ και τοπικά 6 με 7 μπ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι: σαν σήμερα στις 12 Φεβρουαρίου του 1936 επικράτησε βαρυχειμωνιά σε όλη τη χώρα και το χιόνι μέσα στη Θεσσαλονίκη ξεπέρασε το μισό μέτρο . Στην Ηλεία είχαμε καταστροφές από πλημμύρες και ζημιές στον Πειραιά από ανεμοθύελλα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα