Επιδείνωση του καιρού: Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Επιδείνωση του καιρού: Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα
Βροχή στο κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Χαλάει ο καιρός με βροχές, καταιγίδες και αφρικανική σκόνη - Σήμερα επηρεάζονται τα νησιά του Ιονίου (πλην της Κέρκυρας - Παξών), η δυτική Πελοπόννησος και η Κρήτη - Τη νύχτα η κακοκαιρία χτυπά την Αττική, την Εύβοια και τις Κυκλάδες.

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός το Σάββατο με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά τα κεντρικά και τα νότια τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 7-8 και τοπικά τα 9 μποφόρ, ενώ οι θερμοκρασίες δεν θα αλλάξουν σημαντικά.

 

Δείτε σε βίντεο τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική:

 

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί παρατηρούμε ότι το χαμηλό που βρίσκεται νοτιοδυτικά της χώρας μας θα κινηθεί βορειοανατολικά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη 7 με 8  μποφόρ και τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 βαθμούς στα βόρεια, στα δυτικά τους 19, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 17 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 19 βαθμούς.

 

 

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές η καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 6  Απριλίου 2014 είχαμε πλημμύρες στην Αθήνα και χαλαζόπτωση στην Καρδίτσα

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα