Ήπιος καιρός τα Χριστούγεννα σε όλη τη χώρα

Ήπιος καιρός τα Χριστούγεννα σε όλη τη χώρα
Χριστουγεννιάτικος στολισμός στην πλατεία Συντάγματος Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες μέρες.

Παρότι τη χώρα μας θα την επηρεάσουν δύο διαταραχές τις επόμενες ημέρες τα προγνωστικά στοιχεία για την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων είναι αισιόδοξα και δείχνουν ότι θα επικρατήσει ήπιος θερμοκρασιακά καιρός χωρίς να δημιουργήσει προβλήματα στις μετακινήσεις τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα.

Την Τρίτη πάντως το βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία θα βρεθεί στο νότιο Αιγαίο και θα επηρεάσει σχεδόν όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες και χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά της βόρειας χώρας και το οποίο θα κινηθεί αργά ανατολικά προκαλώντας στροφή των ανέμων από τα δυτικά σε βοριάδες. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας σχεδόν στις περισσότερες περιοχές.

Ο καιρός στην Ελλάδα την Τρίτη

Την Τετάρτη το χαμηλό θα κινηθεί ανατολικά και θα απομακρυνθεί από τη χώρα μας σταδιακά και ο καιρός θα παρουσιάσει βαθμιαία βελτίωση. Θα διατηρηθούν όμως ενισχυμένοι οι βοριάδες στα ανατολικά με προοδευτική εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω πτώση στα ανατολικά.

Ο καιρός στην Ελλάδα την Τετάρτη

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟ DELTIOKAIROU.GR

Την Πέμπτη ο καιρός αρχικά θα είναι βελτιωμένος, αλλά από το μεσημέρι και μετά θα δημιουργηθεί νέο βαρομετρικό στην Ιταλία το οποίο από το βράδυ και κυρίως την Παρασκευή θα επηρεάσει μεγάλο μέρος της χώρας και κυρίως τα δυτικά τα κεντρικά τα βόρεια και αργότερα το ανατολικό Αιγαίο.

Ο καιρός στην Ελλάδα την Πέμπτη

Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε την εξέλιξη του καιρού μέχρι και ανήμερα των Χριστουγέννων όπου όλα τα στοιχεία μας δίνουν αραιή συννεφιά και ήπιο θερμοκρασιακά καιρό σε όλη τη χώρα:

Ο καιρός στην Αθήνα το επόμενο τριήμερο

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη το επόμενο τριήμερο

Δείτε και την 10ήμερη προοπτική για την Αθήνα

Η 10ήμερη προοπτική του καιρού για την Αθήνα

Για τη Θεσσαλονίκη

Η 10ήμερη προοπτική του καιρού για τη Θεσσαλονίκη

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα