Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Τρίτη

Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Τρίτη
Αραιή συννεφιά Eurokinissi

Λίγα φαινόμενα στα κεντρικά και νότια και βελτιωμένος καιρός στις υπόλοιπες περιοχές. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα φτάσει έως και τους 25 βαθμούς. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σχεδόν αίθριος καιρός με λίγα φαινόμενα στα δυτικά κεντρικά και νότια
  • Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 25 βαθμούς στα βόρεια και τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου στην υπόλοιπη χώρα
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 4 με 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Την Τρίτη αρχικά στο Ιόνιο, και βαθμιαία στα βόρεια και από τις μεσημβρινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τις Σποράδες, προβλέπονται τοπικές βροχές και, κυρίως στο Ιόνιο και πιθανόν την Πελοπόννησο και τη Μακεδονία, μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και και το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου. Στην κεντρική και τη νότια Ελλάδα η θερμοκρασία θα φθάσει τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ


Στην Αττική προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός , όμως μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις, που κυρίως στα βόρεια θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός, αλλά από τις προμεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν στα γύρω ορεινά το μεσημέρι-απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Σαν σήμερα στις 20/9/2007 είχαμε ισχυρές καταιγίδες με πλημμύρες στην Κόρινθο.
  • Το 2008 επικράτησαν χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα.
  • Το 2011 δημιουργήθηκαν 2 υδροσίφωνες στη Ζάκυνθο και ένας στον Πατραϊκό κόλπο. Ένας νεκρός στο Βλυχό Λευκάδας.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα