Καιρός: Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή και το Σάββατο

Καιρός: Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή και το Σάββατο
Ηλιοφάνεια Eurokinissi

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας μετά τα 40αρια και ενίσχυση των βοριάδων στα 5 με 6 και τοπικά στα 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικά αστάθεια στα βόρεια και τα κεντρικά
  • Η θερμοκρασία θα πέσει και δεν θα ξεπεράσει τους 35 με 37 βαθμούς
  • Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας Παρασκευή και Σάββατο και μικρή άνοδος στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος

Την Παρασκευή στη Μακεδονία τη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου, τη Θεσσαλία νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα ανατολικά και μόνο στην δυτική Ελλάδα θα φτάσει τους 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε στα ορεινά Ανεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που νωρίς το πρωί θα είναι κατά τόπους έντονες. Βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 24/6/1964 υπήρξε νεκρός από κεραυνό ένας 51χρονος στη Κερασσώνα Πρεβέζης, με σημαντικές πλημμύρες με καταστροφές στο κέντρο των Ιωαννίνων. Καταστροφή από το χαλάζι της καπνοπαραγωγής σε Μπάφρα, Νεοκαισάρεια και Σερβιανά. Το 2009 παρατηρήθηκε υδροσίφωνας μεταξύ Ρίου – Αντιρρίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα