Καιρός: Αισθητή βελτίωση και εξασθένηση των φαινομένων τον Δεκαπενταύγουστο

Καιρός: Αισθητή βελτίωση και εξασθένηση των φαινομένων τον Δεκαπενταύγουστο
Καλοκαιρινός καιρός στο κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές, με τοπικά φαινόμενα στα Βορειοανατολικά το πρωί. Κανονικές θερμοκρασίες και άνεμοι τοπικά στα νότια 5-6 μποφόρ. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Άστατος καιρός στα βορειοαντολικά και βελτιωμένος στις υπόλοιπες περιοχές
  • Η θερμοκρασία σε επίπεδα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 5-6 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική του καιρού

Την Δευτέρα (Κοίμηση Θεοτόκου) στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, προβλέπονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Το μεσημέρι και το απόγευμα τοπικοί όμβροι στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά.

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους τους 31 με 33 και κατά τόπους στα ανατολικά τους 34 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός , με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Σαν σήμερα στις 15/8/2004 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες σε Σποράδες και Εύβοια.
  • Το 2009 είχαμε πλημμύρες στη Δυτική Θεσ/νίκη από πολύωρη καταιγίδα

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα