Καιρός: Αίθριος με κανονικές θερμοκρασίες

Καιρός: Αίθριος με κανονικές θερμοκρασίες
Ζέστη στην Αθήνα Eurokinissi

Η θερμοκρασία επανέρχεται σε κανονικά επίπεδα για την εποχή. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Πρόσκαιρη μεταβολή το Σαββατοκύριακο στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια
  • Η θερμοκρασία θα επανέλθει σε κανονικά επίπεδα για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5-6 και πρόσκαιρα τα 6-7 μποφόρ

Σήμερα Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια και κυρίως στη Μακεδονία όπου υπάρχει πιθανότητα σποραδικών βροχών μικρής διάρκειας. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά και νότια δυτικοί 4 με 6, στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά στα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη Μακεδονία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, που από το απόγευμα στα δυτικά βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βορειοδυτικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ

Στα ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοανατολικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στην περιοχή της Κρήτης τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών όμβρων μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και το πρωί τοπικά στα νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις .Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές το Σάββατο Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 20 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Η δεκαήμερη προοπτική του καιρού σε ένα μονόλεπτο Video

Πρόσκαιρη αστάθεια το Σαββατοκύριακο στα δυτικά κεντρικά και βόρεια καθώς και στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα