Καιρός: Αλλάζει από Τετάρτη – Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός: Αλλάζει από Τετάρτη – Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
Πτώση θερμοκρασίας Eurokinissi

Ξεκινάνε από σήμερα οι τοπικές βροχές, με τη θερμοκρασία ωστόσο να φτάνει τους 30 βαθμούς. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Ξεκινάνε από σήμερα τοπικές βροχές που θα είναι περισσότερες στα δυτικά κεντρικά και βόρεια από την Τετάρτη και μετά

• Η θερμοκρασία σήμερα θα φτάσει τους 30 βαθμούς με βαθμιαία πτώση τις επόμενες ημέρες

• Οι άνεμοι στα πελάγη τις επόμενες ημέρες στα 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ

Σήμερα Τρίτη στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, που το βράδυ κατά τόπους θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και θα φτάσει στα βόρεια τους 27 βαθμούς και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα τους 30 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ

Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που στην κεντρική Μακεδονία πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στο Ιόνιο, την Ήπειρο,
τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5
μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια κατά 3 με 5 βαθμούς και
δεν θα ξεπεράσει στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία τους 23 με 24 βαθμούς. Στην ανατολική και νότια Ελλάδα η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, ενώ στη δυτική χώρα δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν το βράδυ στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 8 μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και στη νότια χώρα.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές, στο Ιόνιο θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ

Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Παρότι κάποιες βροχές θα εκδηλωθούν στα δυτικά και τα βόρεια τις επόμενες ημέρες αυτές θα βρίσκονται κάτω από τα κανονικά επίπεδα , ενώ στα Ανατολικά οι βροχές θα είναι σχεδόν μηδαμινές.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές κάτω από τα κανονικά επίπεδα και θα κυμαίνεται περί τους 22 με 25 βαθμούς Κελσίου.


Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές την Τετάρτη και Πέμπτη Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version