Καιρός: Άνοδος θερμοκρασίας από το Σάββατο – Πότε επιστρέφουν οι βροχές

Καιρός: Άνοδος θερμοκρασίας από το Σάββατο – Πότε επιστρέφουν οι βροχές
Ασθενής συννεφιά Eurokinissi

Βελτιωμένος καιρός το Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα, με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει σταδιακή άνοδο. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Το Σαββατοκύριακο βελτιωμένος καιρός και πολλές βροχές από Τρίτη κυρίως στα δυτικά τα κεντρικά και βόρεια
  • Η θερμοκρασία από Σαββατοκύριακο θα αρχίσει να ανεβαίνει και θα επανέλθει σε κανονικά επίπεδα
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 5-6 μποφόρ ενώ από βδομάδα οι νοτιάδες τοπικά θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Σάββατο σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο 3 με 4 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, στα βόρεια θα φτάσει τους 22 με 24 και στην υπόλοιπη χώρα τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 25-09-2022

Γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και μέχρι το μεσημέρι στα νότια βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια θα φτάσει τους 23 με 24 και στα υπόλοιπα τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 26-09-2022

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα επηρεάσουν τη δυτική Μακεδονία και στα δυτικά θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 27-09-2022

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση στα δυτικά το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 28-09-2022

Στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα την Πέμπτη θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση την Πέμπτη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες προβλέπονται τοπικές νεφώσεις . Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 23 και 25 βαθμών Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχή την Τρίτη . Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 23 και 26 βαθμών Κελσίου

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα