Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και προοδευτική εξασθένηση των ανέμων στο Αιγαίο

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και προοδευτική εξασθένηση των ανέμων στο Αιγαίο
. ( /EUROKINISSI) Eurokinissi

Βελτίωση στις περισσότερες περιοχές. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές με λίγα φαινόμενα στα νότια

  • Η θερμοκρασία θα ανέβει έως τους 30 βαθμούς Κελσίου με τάση περαιτέρω ανόδου την Κυριακή και την ερχόμενη εβδομάδα

  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τοπικά τα 6 με 7 μποφόρ αλλά προοδευτικά από το μεσημέρι θα αρχίσουν να εξασθενούν

 

Το Σάββατο στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και μέχρι το μεσημέρι στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά από 12 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 14 έως 29 με 30 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 27 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα από 15 έως 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

 

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου ενώ στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη τιμή της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός . Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα στις 21/5/1958 είχαμε πλημμύρες στην Αττική. — Το 2002 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες με χαλαζόπτωση στην Αθήνα. — Το 2008 είχαμε ισχυρό επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα. — Το 2016 σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων στη Θεσ/νίκη λόγω ισχυρών ανέμων και εκδηλώθηκαν πλημμύρες σε Μαγνησία, Φθιώτιδα, Αιτωλοακαρνανία, Λάρισα και Χαλκιδική. Ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε στη Λιβαδειά . Οι δρόμοι της Πορταριάς μετατράπηκαν σε ποτάμια από τα ορμητικά νερά της βροχής, ενώ κάτοικοι και  καταστηματάρχες έμειναν εγκλωβισμένοι μέσα στα σπίτια και τα μαγαζιά τους για αρκετή ώρα – Το 1836 υδροστρόβιλος στον ποταμό Ευφράτη βυθίζει το βρετανικό εξερευνητικό ποταμόπλοιο «Τίγρης» παρασύροντας στο θάνατο τον πλοίαρχο και εικοσαμελές πλήρωμα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version