Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας την Κυριακή – Πότε έρχονται οι βροχές

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας την Κυριακή – Πότε έρχονται οι βροχές
Άνοδος της θερμοκρασίας Eurokinissi

Βελτιωμένος καιρός σήμερα σε όλη τη χώρα και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Την Κυριακή βελτιωμένος καιρός, ενώ πολλές βροχές θα έχουμε από Τρίτη κυρίως στα δυτικά τα κεντρικά και βόρεια
  • Η θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα τις επόμενες ημέρες θα ανέβει κι άλλο
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 5-6 μποφόρ ενώ από βδομάδα οι νοτιάδες τοπικά θα φτάσουν τα 7 μποφόρ

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Κυριακή σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα έως 5-6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της, θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 26-09-2022

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα επηρεάσουν τη δυτική Μακεδονία και στα δυτικά θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα φτάσει τους 24 με 26 και στα υπόλοιπα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 27-09-2022

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση στα δυτικά το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 28-09-2022

Στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 29-09-2022

Στα δυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα κεντρικά και τα βόρεια μέχρι το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες . Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 23 και 27 βαθμών Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχή την Τρίτη . Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 23 και 26 βαθμών Κελσίου

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version