Καιρός: Αρκετή ηλιοφάνεια με υψηλές θερμοκρασίες

Καιρός: Αρκετή ηλιοφάνεια με υψηλές θερμοκρασίες
Λιακάδα στην Αργολίδα eurokinissi

Θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά έως το Σάββατο. Από Κυριακή αισθητή πτώση θερμοκρασίας και τοπικές βροχές. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Γενικά αίθριος καιρός έως το Σάββατο , από την Κυριακή τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά
  • Θερμοκρασία σε πτώση από την Κυριακή και μετά
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 5 με 6 μποφόρ και κατά περιόδους τα 7 με 8 μποφόρ

Σήμερα Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τοπικές νεφώσεις λόγω του βορείου ρεύματος στη Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίοτοπικά 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Καιρός Σάββατο

Γενικά αίθριος καιρός. Το βράδυ στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στη Θράκη. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς και στα πελάγη έως 5 μποφόρ. Το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν σε 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Η πρόγνωση του καιρού το Σάββατο


Καιρός Κυριακή

Στη βόρεια και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, μέχρι τις απογευματινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και από το μεσημέρι στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τη βόρεια Κρήτη και πρόσκαιρα το βράδυ στο νότιο Ιόνιο όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, αρχικά της βόρειας και βαθμιαία της κεντρικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 7 και πιθανώς στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της, η οποία στην κεντρική και τη βόρεια χώρα θα είναι αισθητή.

Η πρόγνωση του καιρού την Κυριακή


Καιρός Δευτέρα

Στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση . Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Η πρόγνωση του καιρού την Δευτέρα


Καιρός Τρίτη

Στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις που το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη νότια νησιωτική χώρα και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Η πρόγνωση του καιρού την Τρίτη


Καιρός Αθήνα

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις το επόμενο τριήμερο . Η θερμοκρασία θα πέσει από τους 16 βαθμούς το Σάββατο στους 11 βαθμούς Κελσίου τη Δευτέρα.

Η πρόγνωση του καιρού για την Αθήνα


Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία από τους 19 βαθμούς το Σάββατο την Κυριακή και τη Δευτέρα θα πέσει στους 11 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για την Θεσσαλονίκη

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα