Καιρός: Αστάθεια από Δευτέρα με πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός: Αστάθεια από Δευτέρα με πτώση της θερμοκρασίας
Ασταθής καιρός EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Πολλή αστάθεια θα σημειώσει ο καιρός τη Δευτέρα, αλλά και σχεδόν όλη την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ θα πέσει η θερμοκρασία. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Περιορισμένη αστάθεια την Κυριακή αλλά ένταση φαινομένων από την ερχόμενη Δευτέρα και μετά ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα (πιθανά μπουρίνια)
  • Η θερμοκρασία φτάσει τοπικά τους 37 βαθμούς την Κυριακή αλλά θα πέσει αισθητά από την Τρίτη
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 μποφόρ με εξασθένηση

Η προοπτική του καιρού

Η ζέστη το χαρακτηριστικό της Κυριακής με τον υδράργυρο τοπικά στους 37 °C ενώ από τη Δευτέρα και μετά θα έχουμε έντονη αστάθεια στα ηπειρωτικά.

Σήμερα Κυριακή από στις περισσότερες περιοχές της χώρας προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν νεφώσεις θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα βόρεια πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 06-06-2022

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αυξημένες νεφώσεις από τις προμεσημβρινές ώρες με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες στα ανατολικά και στα δυτικά ορεινά.

Τα φαινόμενα από το βράδυ θα περιοριστούν τοπικά και τη νύχτα αναμένεται να επηρεάζουν περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας και της ανατολικής Θεσσαλίας.

Στη νησιωτική χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στο βόρειο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα βορειοδυτικοί φτάνοντας στα νοτιοανατολικά τμήματα του Αιγαίου τοπικά τα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοανατολικά τμήματα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα δεν θα αλλάξει σημαντικά και θα φτάσει κατά τόπους τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα νησιά και τα παραθαλάσσια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 07-06-2022

Από τις πρωινές ώρες στη Θράκη και στη συνέχεια στην Κεντρική Μακεδονία και τα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά γενικά αίθριος, αλλά στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν από τις μεσημβρινές ώρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, οι οποίες θα περιοριστούν στα κεντρικά και τα ανατολικά ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες. Στην νησιωτική χώρα θα υπάρχουν κατά διαστήματα αραιές νεφώσεις.

Οι άνεμοι στα δυτικά τμήματα θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, της τάξης των 4 βαθμών Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 08-06-2022

Στο ιόνιο και τα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και τα βορειότερα τμήματα του Ιονίου.

Στο Αιγαίο σχεδόν αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο ανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 09-06-2022

Στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβους ή καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά νότιοι έως 5 μποφόρ .

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις από Δευτέρα όπου θα βρέξει τοπικά. Η θερμοκρασία από τους 36 θα πέσει στους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με αστάθεια τοπικά έντονη από τη Δευτέρα. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 26 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα