Καιρός: Αστάθεια και πολύ υψηλές θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Αστάθεια και πολύ υψηλές θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο
Καιρός Αθήνα George Vitsaras / SOOC

Αστάθεια κυρίως το Σαββατοκύριακο και πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μία ματιά

  • Αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα και τοπικά θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν στα πελάγη τα 5 μποφόρ

Η Προοπτική του καιρού

Σήμερα Σάββατο στη δυτική και κεντρική Μακεδονία καθώς και την Ήπειρο προβλέπεται άστατος καιρός με νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες και τοπικές βροχές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, ενώ βελτίωση αναμένεται από το βράδυ.

Στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αυξηθούν και στην Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, τη δυτική και την κεντρική Στερεά καθώς και στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και της Κρήτης θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 11 έως 29 βαθμούς, στα δυτικά από 12 έως 29 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 14 έως 29 με 30 βαθμούς και στη νησιά του Αιγαίου από 16 έως 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 15-05-2022

Στη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στα νησιά του Ιονίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα σχεδόν αίθριος καιρός.

Στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Σποράδες και την Εύβοια παροδικές νεφώσεις από το μεσημέρι.

Στη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο αρχικά γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες κατά τόπους θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά πρόσκαιρες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στο Αιγαίο κατά τόπους 5 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 27 με 29 και κατά τόπους τους 30 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 16-05-2022

Γενικά αίθριος καιρός τις περισσότερες ώρες σε όλη τη χώρα, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά της Θράκης μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 17-05-2022

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 18-05-22

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι της Τετάρτης με τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Οι άνεμοι την Τετάρτη δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ, αλλά την Πέμπτη θα στραφούν σε βορείων διευθύνσων και θα ενισχυθούν τοπικά στα πελαγή έως και 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Πέμπτη κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 25 βαθμούς Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με μπόρες το Σαββατοκύριακο . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 24 με 26 βαθμούς

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα