Καιρός: Άστατος στα ηπειρωτικά με μπόρες ή καταιγίδες τοπικά ισχυρές

Καιρός: Άστατος στα ηπειρωτικά με μπόρες ή καταιγίδες τοπικά ισχυρές
Eurokinissi

Νοτιοδυτικοί άνεμοι το πολύ 5 με 6 μποφόρ και κανονικές θερμοκρασίες. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Πολλά φαινόμενα αστάθειας στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα με χαλαζοπτώσεις .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα

• Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 5 με 6 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Εντείνεται η αστάθεια την Παρασκευή και μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, με πολύ ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά . Άνεμοι έως 6 μποφόρ και θερμοκρασίες περί τους 28 βαθμούς Κελσίου

Σήμερα Πέμπτη αρχικά στη Μακεδονία, τη Θράκη και βαθμιαία στο βόρειο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Μακεδονία, τη Θράκη και από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα είναι κατά τόπους έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 26 με 28 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 28 με 30 και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.


ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ….σαν σήμερα στις 9/6/1983 είχαμε πολλές καταστροφές από καταιγίδες στη Βόρεια Ελλάδα. — Το 2006 εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχές στην Ορεστιάδα με 110 χιλιοστά βροχής μέσα σε ένα διήμερο. —Το 2014 ισχυροί άνεμοι και χαλάζι προκάλεσαν προβλήματα στη Θεσ/νίκη. Χαλαζοπτώσεις είχαμε σε Ηλεία, Τρίκαλα, Μεσοχώρι Κρήτης. Πλημμύρα στην Κάλυμνο.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα