Καιρός: Άστατος στις περισσότερες περιοχές – Πιθανόν τοπικά έντονα φαινόμενα

Καιρός: Άστατος στις περισσότερες περιοχές – Πιθανόν τοπικά έντονα φαινόμενα
Καιρός - Συννεφιά στην Αθήνα Aris Oikonomou / SOOC

Επανέρχεται σε κανονικά επίπεδα η θερμοκρασία. Ο καιρός θα είναι άστατος στις περισσότερες περιοχές κυρίως της κεντρικής και βόρειας Ελλάδος - Πιθανόν τοπικά έντονα φαινόμενα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασία στους 32 με 35 βαθμούς σήμερα με περαιτέρω πτώση από βδομάδα
  • Ο καιρός θα κυλήσει με αστάθεια τοπικά έντονη στα κυρίως στη κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 5 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Την Κυριακή στα βόρεια προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες, τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά διαστήματα έντονα στη Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα, θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και στα κεντρικά ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο νότιο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα και θα επανέλθει κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Οι μέγιστες τιμές στη Μακεδονία και τη νησιωτική Ελλάδα στους 28 με 32 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 22/08

Στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και βαθμιαία τις Σποράδες και την Εύβοια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά, τα ορεινά της Ηπείρου και τα ορεινά της Κρήτης. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4, στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στα βορειοανατολικά, βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 23/08

Αρχικά στην ανατολική Μακεδονία και βαθμιαία στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη δυτική Μακεδονία, τη Θράκη, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και τα ορεινά της Κρήτης. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4, στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στα βορειοανατολικά, βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 24/08

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες από τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές (εκτός από τα Δωδεκάνησα). Το βράδυ στα δυτικά και νότια τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 25/08

Αστατος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, τοπικούς όμβρους και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με αστάθεια την Τρίτη και Τετάρτη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περί τους 28 με 32 βαθμούς Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με αστάθεια .Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα