Καιρός: Χαμηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες τις επόμενες μέρες

Καιρός: Χαμηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες τις επόμενες μέρες
Αίθριος καιρός Eurokinissi

Στους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου θα κυμανθεί η θερμοκρασία από την Τετάρτη και για περίπου ένα 10ήμερο ενώ δεν προβλέπονται βροχοπτώσεις. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Από την Τετάρτη και για ένα 10ήμερο περίπου, η θερμοκρασία στην Αθήνα θα βρίσκεται κατά 4-6 βαθμούς κάτω από τα κανονικά επίπεδα και ο υδράργυρος θα “φλερτάρει” τους 20 με 22 °C, χωρίς βροχές.

 

Στην υπόλοιπη χώρα η θερμοκρασία στα ανατολικά τμήματα λόγω της επικράτησης βοριάδων θα βρίσκεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά, ενώ στη δυτική Ελλάδα θα κυμαίνεται λίγο πάνω από την κλιματική τιμή.

 

Αυτό φαίνεται πολύ καθαρά στον προγνωστικό χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου ο οποίος αναφέρεται στο χρονικό διάστημα από 27 έως και 3 Οκτωβρίου 2021.

 

Τα ίδια περίπου προγνωστικά δεδομένα αφορούν και την επόμενη εβδομάδα από 4 έως 10 Οκτωβρίου όπου και πάλι πάνω από τα Ηπειρωτικά οι θερμοκρασίες θα είναι ελαφρώς υψηλότερες και πιο χαμηλές πάνω από τα νησιά του Αιγαίου.

Σχετικά με τις βροχοπτώσεις τα δεδομένα δεν είναι αισιόδοξα καθώς προβλέπονται χαμηλότερα ύψη  βροχής από το κανονικό στις περισσότερες περιοχές για το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

 

Παρότι κάποιες βροχές θα εκδηλωθούν στα δυτικά και τα βόρεια τις επόμενες ημέρες αυτές θα βρίσκονται κάτω από τα κανονικά επίπεδα , ενώ στα Ανατολικά οι βροχές θα είναι σχεδόν μηδαμινές.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version