Καιρός: Διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα η θερμοκρασία

Καιρός: Διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα η θερμοκρασία
Κρύο στο κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Διατηρούνται χαμηλές οι θερμοκρασίες. Πολλές βροχές στο τέλος της εβδομάδας. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Λίγα τοπικά φαινόμενα στα ανατολικά και νότια. Πολλές βροχές στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδος
  • Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά 
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο

Βελτιώνεται ο καιρός και ανεβαίνει η θερμοκρασία. Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας έρχονται πολλές βροχές.

Σήμερα, Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά έως τις μεσημβρινές ώρες και βαθμαία στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο με ασθενείς τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 09 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 12 με 13 βαθμούς και στα δυτικά έως τους 14 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά τοπικά θα σημειωθεί παγετός.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 17-01-2022

Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στα ανατολικά θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία στο ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φθάσει στα βόρεια τους 09 με 12 βαθμούς, στα κεντρικά τους 11 με 13 βαθμούς και στα νότια τους 13 με 16 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 18-01-2022

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά με τοπικές βροχές κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της ανατολικής χώρας. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7, στο Αιγαίο τοπικά 8 και πιθανώς πρόσκαιρα το πρωί στο βορειοδυτικό Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στη βόρεια και ανατολική χώρα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 19-01-2022

Στη δυτική και βόρεια χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις το βράδυ στα δυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά 6 με 8 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα γίνουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση κυρίως στα ανατολικά. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας θα σημειωθεί παγετός τοπικά ισχυρός στα βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 20-01-2022

Στα δυτικά, τα νότια, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και λίγα χιόνια στα δυτικά ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις από το βράδυ. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5, βαθμιαία στα νότια και τα ανατολικά 5 με 6 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 8 με 11 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 6 με 9 βαθμούς Κελσίου

Το στίγμα του καιρού:

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version