Καιρός: Εντείνεται η αστάθεια – Ποιες περιοχές θα επηρεάσει η κακοκαιρία

Καιρός: Εντείνεται η αστάθεια – Ποιες περιοχές θα επηρεάσει η κακοκαιρία
Βροχόπτωση στην Αθήνα EUROKINISSI / ΓΙΕΝΑΝΤΑ ΝΤΕΛΑΙ

Προοδευτική πτώση της θερμοκρασίας. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή αστάθεια στα ηπειρωτικά, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια (πιθανά μπουρίνια) Από το Σάββατο ύφεση φαινομένων
  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει προοδευτική πτώση, κυρίως το Σαββατοκύριακο
  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Τις επόμενες ημέρες μέχρι την Παρασκευή θα έχουμε έντονη αστάθεια στα ηπειρωτικά. Από το Σάββατο βαθμιαία ύφεση και άνεμοι έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασίες περί τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου το Σαββατοκύριακο

Σήμερα Τρίτη βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, από τις προμεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία και από το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Στερεά και τη δυτική και κεντρική Πελοπόννησο και θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από μεγάλη συχνότητα κεραυνών. Το βράδυ πάντως προβλέπεται εξασθένηση των φαινομένων. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 5 με 6 βαθμούς και δεν θα ξεπεράσει στις περισσότερες περιοχές τους 28 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 08-06-2022

Αρχικά στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες και από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές έως και τις βραδινές ώρες στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και τη Στερεά θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, τοπικά από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους. Πρόσκαιρες εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.


ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 09-06-2022

Στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, το βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και από το απόγευμα στο βόρειο Αιγαίο, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στη Μακεδονία και τη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή καταιγίδες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στα πελάγη νότιοι νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-06-2022

Αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία στα κεντρικά, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, το βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανόν τη βόρεια Εύβοια. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ ενώ από το μεσημέρι στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 11-06-2022

Βαθμιαία εξασθένηση των ισχυρών φαινομένων. Την Κυριακή η έντονη αστάθεια στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσει. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 31 και 32 βαθμών Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με αστάθεια τοπικά έντονη. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα