Καιρός: Έντονη αστάθεια από το μεσημέρι του Σαββάτου

Καιρός: Έντονη αστάθεια από το μεσημέρι του Σαββάτου
Συννεφιά Eurokinissi

Σε ισχύ έκτακτο δελτίο επιδείνωσης. Αστάθεια στα δυτικά κεντρικά και βόρεια τοπικά έντονη στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το Ιόνιο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Έντονη αστάθεια στη δυτική κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, κυρίως μεσημέρι και απόγευμα- Κορύφωση ισχυρών φαινομένων την Κυριακή
  • Η θερμοκρασία σε επίπεδα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 5-6 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Το Σάββατο στην ανατολική νησιωτική χώρα ο καιρός θα διατηρηθεί σχεδόν αίθριος , ενώ κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανόν από χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το Ιόνιο. Σποραδικές βροχές και καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες και στις υπόλοιπες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας.


Στην ανατολική νησιωτική χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στις περισσότερες περιοχές βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο ανατολικό και το νότιο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και σε καμία περιοχή δεν θα ξεπεράσουμε τους 34 βαθμούς Κελσίου .

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι αυξημένες και πιθανόν να σημειωθούν μικρής διάρκειας βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, που πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Σαν σήμερα στις 13/8/1910 είχαμε καταιγίδες στην Αττική με πλημμύρες
  • Το 2010 σημειώθηκαν 41°C μέγιστη θερμοκρασία σε Άργος Σάμο και Σέρρες.
  • Μετά από μια περίοδο ξηρασίας, οι ξαφνικές και ασυνήθιστα έντονες βροχοπτώσεις που έπεσαν τα ξημερώματα στην περιοχή της τεχνητής λίμνης Ορτιλιέτο στη βορειοδυτική Ιταλία, είχαν σαν αποτέλεσμα την υπερχείλιση της λίμνης και την κατάρρευση του υδροηλεκτρικού φράγματος με αποτέλεσμα τόνοι νερού και λάσπης να κατακλύσουν την παρακείμενη κοιλάδα παρασύροντας κτήρια, γέφυρες και σιδηροδρομικές γραμμές και 111 ανθρώπους στο θάνατο.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version