Καιρός: Έντονη αστάθεια με μπόρες και καταιγίδες

Καιρός: Έντονη αστάθεια με μπόρες και καταιγίδες
Συννεφιασμένος καιρός Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Μέτριοι άνεμοι και κανονικές θερμοκρασίες. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Πολλά φαινόμενα αστάθειας στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα με χαλαζοπτώσεις
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα
  • Οι άνεμοι μέτριοι στα πελάγη και μόνο στα νοτιοανατολικά θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Μέχρι και την Παρασκευή θα έχουμε έντονη αστάθεια στα ηπειρωτικά. Από το Σάββατο το απόγευμα βαθμιαία ύφεση και άνεμοι έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασίες περί τους 28 βαθμούς Κελσίου το Σαββατοκύριακο

Σήμερα Τετάρτη στα ηπειρωτικά προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και τη Στερεά θα είναι κατά τόπους έντονα, θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, τοπικά από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους.

Στη νησιωτική χώρα θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη τις απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου βορειοδυτικοί πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στα δυτικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ….σαν σήμερα στις 8/6/1964 είχαμε μεγάλη κακοκαιρία στη Β. Ελλάδα. — Το 1983 σημειώθηκε όψιμη χιονόπτωση στη Πίνδο άνω των 2000μ. — Το 2005 είχαμε ισχυρές καταιγίδες στην Καβάλα. Το 2006 εκτός από τις ισχυρές καταιγίδες στη Μακεδονία είχαμε χιονοπτώσεις σε υψόμετρα μεγαλύτερα των 2000 μέτρων. — Το 2013 βρήκαν τον θάνατο 80 πρόβατα από κεραυνό στο Αγιονόρι Κορινθίας. Καταστροφές από χαλάζι στο οροπέδιο Μαντινείας. — Το2015 είχαμε πλημμύρες και κατολισθήσεις στον Ν. Χανίων.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα