Καιρός: Έως και 37 βαθμούς η θερμοκρασία την Τετάρτη

Καιρός: Έως και 37 βαθμούς η θερμοκρασία την Τετάρτη
Ηλιοφάνεια Eurokinissi

Μέγιστες θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά περί τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα έχουν μέγιστη ένταση τα 6 με 7μποφόρ. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασίες θα έχουν μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά περί τους 35 και τοπικά στα δυτικά τους 37 βαθμούς Κελσίου.
  • Περιορισμένη αστάθεια στα ηπειρωτικά
  • Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Την Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οπότε στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς, στα περισσότερα νησιά τους 34 με 35 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός . Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 στα ανατολικά 5-6 και στο Κάβο Ντόρο 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.


ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι:

  • Σαν σήμερα στις 3/8/1995 ισχυρή καταιγίδα έπληξε τα Ιωάννινα επί 3 ώρες.
  • Το 1998 είχαμε μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Πεντέλη.
  • Το 2015 εκδηλώθηκαν έντονες χαλαζοπτώσεις στον Νομό Κοζάνης.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα