Καιρός: Έρχονται βροχές από τα δυτικά

Καιρός: Έρχονται βροχές από τα δυτικά
Βροχές και καταιγίδες Eurokinissi

Διαδοχικές διελεύσεις βαρομετρικών συστημάτων από τα δυτικά. Σε κανονικά επίπεδα για την εποχή η θερμοκρασία. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Συνεχίζονται οι διαδοχικές διελεύσεις βαρομετρικών συστημάτων από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες
  • Θερμοκρασία σε επίπεδα κανονικά για την εποχή με την στροφή των ανέμων σε νοτιοδυτικούς
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5-7 και πιθανόν κατά περιόδους τοπικά τα 7-8 μποφόρ στα πελάγη

Σήμερα Παρασκευή στα δυτικά, από το απόγευμα στις Κυκλάδες, την Κρήτη και από τις βραδινές ώρες στη Μακεδονία, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά. Από το βράδυ τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.


Καιρός Σάββατο 30-01-2021

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και, στα δυτικά το πρωί και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μέχρι το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Ο καιρός θα βελτιωθεί γρήγορα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και από αργά το απόγευμα και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα νότια πελάγη τοπικά 8 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς βορειοδυτικούς, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.


Καιρός Κυριακή 31 Ιανουαρίου

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά και την κεντρική και βόρεια χώρα. Τα φαινόμενα στα δυτικά και το βράδυ στα βορειοανατολικά πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και στο Αιγαίο από το απόγευμα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


Καιρός Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα δυτικά, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στα Δωδεκάνησα, σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Καιρός Τρίτη 2 Φεβρουαρίου

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 7 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Αθήνα


Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές από την Κυριακή. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 12 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα