Καιρός: Εξασθενεί το μελτέμι από το απόγευμα της Πέμπτης

Καιρός: Εξασθενεί το μελτέμι από το απόγευμα της Πέμπτης
Eurokinissi

Η πρόγνωση του καιρού για αύριο Πέμπτη από τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά.

Μικρή άνοδο η θερμοκρασία την Παρασκευή λόγω εξασθένησης του ισχυρού μελτεμιού στο Αιγαίο. Από το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα πέσει και το μελτέμι θα παρουσιάσει και πάλι ενίσχυση. Για την Πέμπτη δεν υπάρχει επαγρύπνηση για τον καιρό. Τοπικά όμως θα έχουμε πολύ υψηλή κατηγορία κινδύνου για πυρκαγιές για Αττική Βοιωτία Εύβοια Κορινθία Αργολίδα και Χίο, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνεται το βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζουν τα δυτικά τμήματα της Ιβηρικής και δημιουργεί ισχυρό νοτιοδυτικό ρεύμα στις ανώτερες στάθμες της ατμόσφαιρας. Με αυτόν τον τρόπο μεταφέρονται θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της Αλγερίας βορειότερα.

Στη περιοχή μας δεν προβλέπεται κάποια σημαντική αλλαγή του καιρού.

Την Πέμπτη στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και την ημέρα στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση . Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 35 βαθμούς στα δυτικά και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 30 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια και ανατολικά . Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στα ανατολικά 7 μποφόρ με εξασθένηση . Η θερμοκρασία: θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μπ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι : Σαν σήμερα στις 27 Ιουνίου 2009 είχαμε πολύ ισχυρές καταιγίδες στις Σποράδες

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version