Καιρός: Εξασθενούν τα φαινόμενα την Τετάρτη – Πτώση θερμοκρασίας

Καιρός: Εξασθενούν τα φαινόμενα την Τετάρτη – Πτώση θερμοκρασίας
Κύμα κακοκαιρίας που επηρεάζει και την Αττική, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2020 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Οι βοριάδες θα διατηρηθούν θυελλώδεις στα πελάγη και θα πέσει σημαντικά η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Υποχωρούν βαθμιαία τα έντονα καιρικά φαινόμενα και εξασθενούν παράλληλα και οι χιονοπτώσεις

  • Η θερμοκρασία θα πέσει σημαντικά και θα κυμαίνεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά

  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 5 με 7 και τοπικά τα 8-9 μποφόρ

Την Τετάρτη στα δυτικά προβλέπεται άστατος καιρός με παροδικές βροχές και κυρίως στα νότια μεμομονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται βροχές ή χιονόνερο και κυρίως στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές, ημιορεινές καθώς και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης τις πρωινές ώρες , αλλά βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα υπόλοιπα αρχικά θα είναι νοτιάδες 7 με 9 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα και παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 6 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 9 με 12 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 12 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες που πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε δυτικούς βορειοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Από το βράδυ θα χιονίσει στα γύρω ορεινά και τη νύχτα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από το απόγευμα.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 26/1/1963 είχαμε -14°C ελάχιστη θερμοκρασία στο αεροδρόμιο Μακεδονία, στη Θεσ/νίκη. Το 2006 είχαμε ισχυρές χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές στην Κρήτη (Χανιά). Το 2010 εκδηλώθηκαν χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, -20°C στο Ορμένιο, -17°C στην Ορεστιάδα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα