Καιρός: Φεύγει η σκόνη την Δευτέρα – Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες

Καιρός: Φεύγει η σκόνη την Δευτέρα – Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες
Σύννεφα στην Αργολίδα Eurokinissi

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα κυρίως στα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο – Απομακρύνεται η σκόνη από το απόγευμα

  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κανονικά για την εποχή

  • Οι άνεμοι φτάνουν στα πελάγη τα 5 με 6 και τοπικά στα νότια τα 6-7 μποφόρ

 

Τη Δευτέρα στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια καθώς και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στα βόρεια πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα βορειοδυτικά ορεινά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους μέχρι το απόγευμα. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νοτιοανατολικά που θα απομακρυνθεί από το απόγευμα . Σταδιακή επικράτηση δυτικών ανέμων 4 με 6 και στα νότια πελάγη πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια και θα έχουμε μέγιστη τιμή θερμοκρασία στα βόρεια τους 16 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 18 με 21 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 22 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

 

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές , ενώ ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4, με ενίσχυση από το απόγευμα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα Φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και από αργά το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 19/4/1984 είχαμε ισχυρές βροχοπτώσεις και χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Το 2014 δημιουργήθηκε υδροσίφωνας στην Κέρκυρα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα