Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα και βαθμιαία στα βόρεια

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα και βαθμιαία στα βόρεια
Βροχές και καταιγίδες αναμένονται στη χώρα InTime

Τοπικά θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη και θερμοκρασίες σχετικά υψηλές.Η πρόγνωση του καιρού οπό τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το NEWS24/7.

Ο καιρός με μία ματιά

  • Στα δυτικά τοπικές βροχές και καταιγίδεςπου βαθμιαία θα επηρεάσουν τα βόρεια το ανατολικό Αιγαίο τα Δωδεκάνησα, τη Θράκη και την ανατολική και πιθανώς την κεντρική Μακεδονία και από τη νύχτα στις Κυκλάδες και την Κρήτη .
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 7 και τοπικά στα πελάγη τα 7 με 8 μποφόρ

Ο δείκτης επικινδυνότητας EFI ( Extreme Forecast Index) για την βροχόπτωση σήμερα Παρασκευή 3/12/2021

Σήμερα Παρασκευή βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη δυτική Ελλάδα, από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τη Θράκη και την ανατολική και πιθανώς την κεντρική Μακεδονία και από τη νύχτα στις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 17, στο νότιο Αιγαίο τους 20 με 21 και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ-ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και τις απογευματινές και βραδινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στα ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ, από το βράδυ μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΌΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 3/12/1924 είχαμε πλημμύρες στην Αθήνα.

— Το 1957 το χιόνι στον Βόλο έφτανε το μισό μέτρο.

— Το 1969 μεγάλες πλημμύρες στη Πελοπόννησο , ενώ οι χιονοπτώσεις προκαλούν προβλήματα στα Βόρεια Ελλάδα.

—Το 2013 μεγάλες πλημμύρες σε Χανιά και Ηράκλειο.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα