Καιρός: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις – Πτώση της θερμοκρασίας την Πέμπτη

Καιρός: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις – Πτώση της θερμοκρασίας την Πέμπτη
Κακοκαιρία INTIME

Βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της χώρας την Πέμπτη. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια, της τάξης των 5 με 6 βαθμών Κελσίου.
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι και θα φθάνουν τοπικά τα 6 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ

Η προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Την Πέμπτη Κακοκαιρία προβλέπεται σε όλη τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Πιο συγκεκριμένα ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, από τις πρωινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο και βαθμιαία στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες μέχρι το απόγευμα με εξασθένηση το βράδυ.

Από το απόγευμα στις Κυκλάδες, την Κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και από το βράδυ στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 600 μέτρα και πάνω), στη δυτική Μακεδονία ,την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη Θράκη (ενδεικτικό υψόμετρο τα 400 μέτρα και πάνω). Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και στο Αιγαίο βαθμιαία 8 τοπικά 9 μποφόρ και μόνο στα βορειοαναστολικά θα είναι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. Στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 6 με 7 βαθμούς, στα κεντρικά θα φτάσει τους 9 με 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα τους 14 με 16 βαθμούς ενώ στη νότια νησιωτική χώρα τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από τις προμεσημβρινές ώρες, πιθανόν να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα νότιοι 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες με πιθανές χαλαζοπτώσεις τοπικά ισχυρές από το απόγευμα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά αλλά σε περιοχές με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο τα 400-500 μέτρα και πάνω). Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα:

  • Στις 26/1/1963 είχαμε -14°C ελάχιστη θερμοκρασία στο αεροδρόμιο Μακεδονία, στη Θεσ/νίκη.
  • Το 2005 είχαμε καταστροφές από τους θυελλώδεις ανέμους, βροχές και χαλαζοπτώσεις στη Ηλεία. Ισχυρές χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα στην Ήπειρο από το βράδυ. Υδροσίφωνας στην Καβάλα.
  • Ισχυρές χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα