Καιρός: Ισχυροί άνεμοι και θερμοκρασία έως τους 34 την Κυριακή

Καιρός: Ισχυροί άνεμοι και θερμοκρασία έως τους 34 την Κυριακή
Ηλιοφάνεια eurokinissi

Γενικά βελτιωμένος καιρός θα είναι ο καιρός την Κυριακή. Στα βόρεια θα σημειωθούν βροχές ή σποραδικές καταιγίδες που γρήγορα θα σταματήσουν. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές βροχές και καταιγίδες το πρωί στα βόρεια βελτιούμενος και σχεδόν αίθριος στην υπόλοιπη χώρα
  • Η θερμοκρασία λίγο πάνω από τα κανονικά επίπεδα βαθμιαία από βορά προς τος νότο θα παρουσιάσει πτώση
  • Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ και πιθανόν στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Κυριακή αρχικά στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που πολύ γρήγορα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα δυτικά βορειοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο πιθανώς πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Στα βόρεια θα φτάσει τους 26 με 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 29 με 30 βαθμούς και στην Κρήτη τοπικά τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται λίγες παροδικές νεφώσεις και βαθμιαία γενικά αίθριος καιρός . Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορα σχεδόν αίθριος καιρός . Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα στις 2/10/2005 παρατηρήθηκε υδροσίφωνας στη Ρόδο. — Το 2013 είχαμε 2 υδροσίφωνες στη Ρόδο, 3 στο Ηράκλειο και 15 στη Σητεία.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα