Καιρός: Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα το Σάββατο με βροχές και χιόνια

Καιρός: Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα το Σάββατο με βροχές και χιόνια
ΙΣΧΥΡΗ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΠΕΝΤΕΛΗΣ. EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ) Eurokinissi

Χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά, καθώς και στα κεντρικά και βόρεια σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα, στα βόρεια υποχωρήσουν σταδιακά

  • Η θερμοκρασία θα πέσει κι άλλο

  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 5 με 6 και πρόσκαιρα τα 7 μποφόρ

 

Το Σάββατο προβλέπεται κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με βροχές, χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στην κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο και πρόσκαιρα στη Θεσσαλία. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές οι οποίες θα είναι κατά πρόσκαιρα ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων στα βορειοδυτικά από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στα νότια πελάγη μέχρι το μεσημέρι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 5 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους8 με 10 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 14 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αθήνα

 

Στην Αττική, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά και στα βόρεια σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 300 μέτρα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα βόρειοι τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 8 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται  νεφώσεις με χιονοπτώσεις με σταδιακή εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και από αργά το απόγευμα βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 16/1/2005 είχαμε θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους στα Ιωάννινα και ισχυρές χιονοπτώσεις στην Εύβοια και Βοιωτία. — Το 2012 παρουσιάστηκε υδροσίφωνας στην Ικαρία και είχαμε -18°C στην Κοζάνη.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version