Καιρός: Λιακάδα με λίγες νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας

Καιρός: Λιακάδα με λίγες νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας

Η άνοδος της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές της θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού για τις επόμενες ημέρες. Η θερμοκρασία θα ανέβει κατά 2 με 3 περίπου βαθμούς. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ.

  • Το Σαββατοκύριακο θα φτάσουμε περί τους 16 με 17 βαθμούς στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και τους 18 με 19 στα νησιά.

  • Πολλές βροχές θα έχουμε την ερχόμενη Τρίτη.

Σήμερα Παρασκευή θα έχουμε στα βορειοδυτικά τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα ανέβει.

ΣΑΒΒΑΤΟ

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι στα κεντρικά και βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το απόγευμα στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από το βράδυ στα Δωδεκάνησα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή τοπικές ομίχλες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε δυτικούς νοτιοδυτικούς, στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά, τη νότια και ανατολική νησιωτική χώρα και από το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Πρόσκαιρη βελτίωση στα δυτικά μετά το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Στην ανατολική νησιωτική χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά και τα νότια θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο νότιο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ ενισχυόμενοι το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο σε 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες στην Αθήνα

Με ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και με τοπικές νεφώσεις θα κυλήσει το επόμενο τριήμερο στην Αθήνα. Παροδική βροχή την Κυριακή.

Τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη

Τοπικές νεφώσεις το επόμενο τριήμερο στη Θεσσαλονίκη με παροδική βροχή το Σάββατο και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας στους 14 βαθμούς την Κυριακή και την Δευτέρα.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version