Καιρός: Μελτέμι και πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή

Καιρός: Μελτέμι και πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή
ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΙΡΟΣ Eurokinissi

Πρώιμο μελτέμι στο Αιγαίο τοπικά στα 7 με 8 μποφόρ. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά με μικρή πιθανότητα βροχής το πρωί και βελτίωση από το μεσημέρι

  • Η θερμοκρασία θα πέσει στα ανατολικά και νότια , ενώ στη δυτική Ελλάδα θα διατηρηθεί υψηλή με μέγιστη τιμή τους 29 βαθμούς

  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 6 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο τα 7 με 8 μποφόρ

 

Την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και τις Σποράδες θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι ενώ τις πρωινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια και θα έχουμε μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 24 βαθμούς στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 29 με 26 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 25 και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 27 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Αττική

 

Στην Αττική προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες κυρίως στα ανατολικά και βόρεια και βαθμιαία θα επικρατήσει αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και από το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, με πιθανότητα για ασθενείς βροχές τις πρωινές ώρες. Από νωρίς το απόγευμα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 9/5/1898 είχαμε καταστροφική θύελλα στη Πάτρα. Το 1912 εκδηλώθηκαν καταιγίδες με χαλαζοπτώσεις στον Ν. Ηλείας οι οποίες προκάλεσαν καταστροφές σε καλλιέργειες. —Το 2015 είχαμε καταστροφές σε καλλιέργειες από χαλάζι σε Ημαθία, Κοζάνη, Καστοριά, Ιωάννινα και Αρκαδία.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα