Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Ενισχύονται οι άνεμοι

Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Ενισχύονται οι άνεμοι
Συννεφιά στην Αθήνα INTIME NEWS

Σχεδόν αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια και λίγα φαινόμενα. Βόρειοι άνεμοι 6 με 7 μποφόρ και θερμοκρασίες κοντά στα κανονικά επίπεδα για την εποχή.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια με λίγα τοπικά φαινόμενα
  • Η θερμοκρασία σε επίπεδα κοντά στα κανονικά για την εποχή
  • Οι βοριάδες θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ και την Παρασκευή πρόσκαιρα στα ΝΑ τα 7 με 8 μποφόρ

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα, Τρίτη στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φθάσει στα βόρεια τους 22 με 24 βαθμούς, στα υπόλοιπα τους 24 με 26 βαθμούς και μόνο στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φθάσει τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 05-10-2022

Στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), τα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Πελοπόννησο και το νότιο Ιόνιο προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και θα φτάσει στα βόρεια τους 20-22 βαθμούς, στα δυτικά τους 24 με 26 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΠΕΜΠΤΗ 06-10-2022

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και το νότιο Ιόνιο προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 και πιθανώς τοπικά στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07-10-2022

Γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 και την Παρασκευή πιθανώς πρόσκαιρα στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

ΣΑΒΒΑΤΟ 08-10-2022

Γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις αυξημένες την Πέμπτη. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 21 και 24 βαθμών Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version