Καιρός: Νέα επιδείνωση με έντονες καταιγίδες σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Καιρός: Νέα επιδείνωση με έντονες καταιγίδες σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική
Βροχερός καιρός Eurokinissi

Παραμένουν τα προβλήματα στην Αττική, μετά την ισχυρή καταιγίδα που ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης. Πού θα "χτυπήσουν" τα έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες. Η πρόγνωση του διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πέρασε από την Αττική “σαρώνοντας” τα κυρίως τα νότια προάστια.
  • Το μέτωπο κινείται με κατεύθυνση βόρεια – βορειοανατολικά.
  • Από τη μια τα ξημερώματα και έως τις 6 το πρωί θα επηρεαστούν έντονα η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική.

Το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική αργά το απόγευμα της Πέμπτης, μεταφέρεται προς τα βόρεια – βορειοανατολικά, όπου και θα παραμείνει τις επόμενες ώρες, εκδηλώνοντας έντονα καιρικά φαινόμενα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού του Θοδωρή Κολυδά, διευθυντή της ΕΜΥ, τα φαινόμενα κακοκαιρίας πρόκειται να “χτυπήσουν” τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική κατά τις μεταμεσονύχτιες ώρες της Πέμπτης προς την Παρασκευή.

Ειδικότερα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες πρόκειται να εκδηλωθούν και να επηρεάσουν τις παραπάνω περιοχές από τη 1 τα ξημερώματα έως και τις 6 το πρωί της Παρασκευής.

Νωρίτερα, ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν, κυρίως, τα νότια προάστια της Αττικής, προκαλώντας προβλήματα στους δρόμους και κυκλοφοριακή συμφόρηση, ενώ η Πυροσβεστική κλήθηκε σε οκτώ περιπτώσεις πλημμυρισμένων σπιτιών.

Παράλληλα, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Κυριαζή στην Κηφισιά από την συμβολή της με την οδό Λ. Κηφισίας έως την συμβολή της με την οδό Αγίου Τρύφωνος λόγω θραύσης αγωγού ύδρευσης.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, σύμφωνα με το οποίο σε όλη τη χώρα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι ισχυρές στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Οι κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες που συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, θα συνεχιστούν και θα επηρεάσουν:

1. Σήμερα Πέμπτη (21/11/2019),

α. Τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας (περιοχή Χαλκιδικής), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο Αιγαίο και

μέχρι το βράδυ τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

β. Από τις απογευματινές ώρες την Πελοπόννησο, τη δυτική Κρήτη και μέχρι το βράδυ τις δυτικές Κυκλάδες, την ανατολική Στερεά

(συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και τα νότια τμήματα της Εύβοιας.

Τη νύχτα τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν.

2. Την Παρασκευή (22/11/2019)

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες την ανατολική Κρήτη και τις ανατολικές Κυκλάδες, μέχρι το μεσημέρι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και μέχρι αργά το απόγευμα τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας (περιοχή Χαλκιδικής), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα τις Σποράδες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version