Καιρός: Νεφώσεις με λίγα φαινόμενα στα ανατολικά και νότια – Χιόνια στα ορεινά

Καιρός: Νεφώσεις με λίγα φαινόμενα στα ανατολικά και νότια – Χιόνια στα ορεινά
Βροχές στην Αττική INTIME NEWS

Κανονικές θερμοκρασίες με παγετό στα βόρεια ηπειρωτικά και ανέμους έως 6 μποφόρ. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Στα ανατολικά και νότια παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές . Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά επίπεδα για την εποχή με παγετό στα βόρεια
  • Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ.

Η προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών


Την Τετάρτη στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και πρόσκαιρα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Εύβοιας και της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 και πιθανώς 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φθάσει στα βόρεια τους 10 με 12 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βορειοδυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά έως 6 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα:

  • Την 1/2/2003 είχαμε πλημμύρες από ισχυρές καταιγίδες στην Πάτρα.
  • Το 2010 υδροσίφωνας παρατηρήθηκε στον Καρδαμά Αμαλιάδας.
  • Το 2015 είχαμε θυελλώδεις ανέμους σε Λάρισα, Μελίκη Ημαθίας και Λέσβο. Χαλαζοπτώσεις στην Άρτα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version