Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας έως την Τετάρτη – Ήπιες θερμοκρασίες

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας έως την Τετάρτη – Ήπιες θερμοκρασίες
Βροχή στην Αθήνα Associated Press

Τρία κύματα βροχοπτώσεων προβλέπονται την ερχόμενη εβδομάδα εκ των οποίων τα δύο πρώτα θα είναι μικρής διάρκειας. Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες μέρες.

Την Κυριακή στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα ασθενείς βροχές κατά τόπους, που από το βράδυ θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 20 βαθμούς στα βόρεια, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 22 με 23 και στα νησιά του Αιγαίου τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις που αργότερα θα πυκνώσουν. Άνεμοι Βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι βαθμιαία νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές οι οποίες το βράδυ θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Βροχές και καταιγίδες

Τρία κύματα βροχοπτώσεων προβλέπονται την ερχόμενη εβδομάδα εκ των οποίων τα δύο πρώτα θα είναι μικρής διάρκειας. Το πρώτο κύμα βροχοπτώσεων από την Κυριακή το βράδυ από τα δυτικά και θα επηρεαστούν περισσότερο τα Βορειοδυτικά και το άλλο Τρίτη προς Τετάρτη. Περισσότερες βροχές φαίνεται να φέρνει ένα άλλο σύστημα την ερχόμενη Κυριακή αλλά ακόμη είναι μακριά για ασφαλείς προβλέψεις.

ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Από το μεσημέρι στα βορειοδυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί και βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και στην υπόλοιπη χώρα, εκτός από τα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, γρήγορα όμως θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Στα ανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

ΤΡΙΤΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Στα νοτιοανατολικά λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.

Δείτε σε ένα μονόλεπτο βίντεο την εβδομαδιαία πρόγνωση του καιρού:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version