Καιρός: Περαιτέρω αύξηση της θερμοκρασίας την Τετάρτη

Καιρός: Περαιτέρω αύξηση της θερμοκρασίας την Τετάρτη
Ηλιοφάνεια στην Αττική Dimitris Kapantais / SOOC

Πάνω από τα κανονικά επίπεδα η θερμοκρασία και οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ. Άστατος καιρός το μεσημέρι κυρίως στην Ήπειρο και τη Μακεδονία. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Λίγες νεφώσεις και φαινόμενα αστάθειας κυρίως στην Ήπειρο και τη Μακεδονία
  • Η θερμοκρασία θα ανέβει κι άλλο και θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά και τοπικά θα φτάσουμε τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν στο Αιγαίο τα 5 με 6 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Την Τετάρτη σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο και τη Μακεδονία κυρίως στα ορεινά και πιθανώς στα ορεινά της Θεσσαλίας, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 25 με 27 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου

.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 11/5/2015 μεγάλου μεγέθους χαλάζι έπληξε την Αιτωλοακαρνανία, τη Μεσσηνία, την Κεφαλονιά και την Αρκαδία. Πολύ ισχυρή καταιγίδα εκδηλώθηκε στην Ψίνθο της Ρόδου με χαλαζοπτώσεις.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα