Καιρός: Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας τη Δευτέρα

Καιρός: Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας τη Δευτέρα
Ηλιοφάνεια στην Αττική Eurokinissi

Γενικά βελτιωμένος καιρός και μόνο στα βορειοανατολικά θα έχουμε βροχές ή σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές βροχές και καταιγίδες στα Βορειοανατολικά και σχεδόν αίθριος στην υπόλοιπη χώρα
  • Η θερμοκρασία έως τους 25 βαθμούς στα βόρεια αλλά στα υπόλοιπα θα φτάσει τους 28 με 31 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ

Τη Δευτέρα προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες και από τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες αρχικά στη Μακεδονία, τη Θράκη, βαθμιαία στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια με τοπικές βροχές ή όμβρους και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο βόρειοι Ιόνιο και το νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα και θα επανέλθει σε κανονικές τιμές για την εποχή. Η μέγιστη τιμή της θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά του βορείου Αιγαίου τους 23 με 25 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 25 με 28 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου και τις Κυκλάδες τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός και από τις απογευματινές ώρες λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός και από τις μεσημβρινές ώρες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι τις απογευματινές ώρες σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 3/10/1883 είχαμε πολύ εκτεταμένες πλημμύρες στο Βόλο.
  • Το 2009 παρατηρήθηκε ανεμοστρόβιλος στο Κορωπί Αττικής.
  • Το 2013 είχαμε τις πρώτες χιονοπτώσεις στα ορεινά άνω των 1600 μέτρων
  • 3 Οκτωβρίου 2000. Τα απομεινάρια του πρώην τυφώνα Isaac έφτασαν στα βρετανικά νησιά σαν εξωτροπικός κυκλώνας. Μετά το πέρασμά του, παρατηρήθηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη ένα ωδικό πτηνό της οικογένειας του γένους Vermivora cyanoptera (blue-winged warbler), που ανήκει αποκλειστικά στην ορνιθοπανίδα της Αμερικής.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version